divendres, 19 de desembre del 2014

PhotoPeach aplicació


Avui, us deixem un video crear amb l'aplicació PhotoPeach

Els Reis Mags Vindran Aviat on PhotoPeach



Com podeu observar podem fer presentacions magnífiques, provar-ho.
D'aquest mode, ens despedim de vosatros. Aguardem que els reis us porten moltes coses.

                         BON NADAL

dimecres, 17 de desembre del 2014

Tema 8. La Imatge fixa l'aprenentatge en l'ensenyament: Fotografia, Fotonovel·la i Mural Multimedia


Una imatge és una representació de la realitat que potser confeccionada per diversos mitjos. Ara be, anem a centrar-nos en la fotografia, va ser el tema escollit pels nostres companys per a l'exposició a classe. 
Com ve a dir-nos el títol d'aquest tema, la imatge és un recurs que tenen els docents poen treballar a l'aula d'infantil, ja que potser una forma de fixar l'aprenentatge de manera divertida, i que als nens motiva.

Primerament, el docent ha de programar com vol utilitzar aquest recurs i quins objectius vol obtenir. Tot i això, hi ha de seguir un procés de disseny i complir unes pautes, com la planificació de l'activitat,grup,data al calendari escolar,etc. A més hi ha triar la informació, el disseny del suport i finalment una avaluació, segons la creativitat i la informació.
També hi ha un altre sistema per a treballar amb la fotografia, en aquest cas parlem de la fotonovel·la, que consisteix en una petita narració amb fotografies i textos relacionats entre si mitjançant diàlegs o cartells que informen al lector amb un missatge verbal. És un gènere fàcil i divertit per a treballar-lo a l’aula. És una proposta motivadora ja que pot partir dels interessos i inquietuds dels nens, a més ells poden ser els protagonistes de la seua fotonovel·la. Els materials dels que hi ha que disposar seran, una càmera de fotos i un ordinador o també, amb aplicacions webs: Storybird, Bubblr... entre altres.
Ací un exemple de fotonovel·la

Ara parlarem de la fotografia, que és el element més important d’una fotonovel·la, un pòster o un mural, ja que dona el missatge principal i forma el llenguatge audiovisual.
Els elements principals són:
El Pla: és la part de la imatge enquadrada a la càmera.
  • Primeríssim Pla.
  •  Primer Pla.
  •  Primer Pla Ampli.
  •  Pla Mitjà.
  • Pla Tres Quarts o Americà.
  • Pla General.
El Angle: és el punt de vista des del que es registra una escena. Hi ha diferents tipus:
  • Normal.
  • Picat. De dalt cap a baix.
  • Contrapicat. De baix cap a dalt.
  • Aberrant. Escena lateral. La càmera pareix inclinada i és molt expressiu.
Ací us mostrem algunes de les fotografies fetes a classe el dia de la exposició practicant amb el nostre mòbil el distints tipus de Pla i Angles.

                                              
                                                          Primer Pla Ampli 
                                                   
                                                                   Angle Picat
                                                  
                                                        Angle Contrapicat


Per últim,cal parlar del Mural Digital en el qual podem incloure fotografies,text, música i enllaços. A l’aula pot servir-nos per a presentar projectes, temaris, com a suport per a exposicions, crear reportatges, plantejar activitats entre altres coses.
Us recomane que visiteu el Blog El Raconet del Mestre on podeu trobar la presentació d'aquest tema, i a més diversos videos i lectures recomanades.

dilluns, 15 de desembre del 2014

tema 14. La incorporació als escenaris educatius de la pisarra digital (PDI)

Dies d'ara, a quasi totes les aules d'educació hi ha pisarra digital que consisteix en un ordinador conectat a un projector que mostra el que hi ha en l'ordinador sobre una superficie plana i llisa com es la pisarra, a més de ser controlada amb un punteig.

La PDI serveix per a mostrar informació i fer activitats interactives debut a estar treballant amb un ordinador tot el que es fa a l'aula pot guardar-se i  d'aquest mode , sempre podràs accedir i mostrar el treball fet en qualsevol moment i lloc.

Podem trobar distints tipus de pisarra digital:

  • PDI tàctil: en la que es pot interactuar amb les mans i les més comuns a les aules.
  • PDI portàtil: es tracta d'un sistema molt simple amb un tipus de tauleta que es conecta a l'ordinador i permet fer anotacions desde qualsevol lloc de l'aulai que es veu en qualsevol paret blanca i llisa.
  • Taula interactiva: com el seu nom diu, es tracta d'una taula amb la que els nens interactuen i està disenyada per una educació participativa i en col·laboració.
  • Tablet monitor: consisteix en un monitor tàctil amb software específic.


A més, cal dir que com totes les noves tecnologies presenta uns advantatges que són l'àmplia gama dels materials, facilita l'elaboració de les presentacions, ajuda a retindre la informació, fomenta la participació i facilita la comprensió. I uns inconvenients com són l'elevat preu, necessària formació del docent i connexió a internet.


dimarts, 9 de desembre del 2014

Tema 11. Utilització Educativa del So, els PODSCAST, la Música i la Ràdio.


Aquest tema tractat pels nostres companyes està enfocat a la pràctica educativa, perquè com tots sabem les noves tecnologies han revolucionat la societat i també fins i tot les nostres aules.
 La necessitat de comunicar-nos implica l'existència de nous recursos com són els que aquest tema cita ( So, PODSCAST, Música i la Ràdio).
En primer lloc, anem a parlar del PODSCAST, que consisteix en la distribució d'arxius multimèdia, normalment  d'àudio i video, als que és pot incloure text mitjançant un sistema de redifusió (RSS). En aquest recurs podem trobar els Itunes i el Juice amb els quals és pot importar,comprar,descarregar i organitzar continguts multimèdia i materials d'audio.

Les aplicacions que existeixen per descargar música son SPOTIFY per a la reproducció de música via streaming, SOUNDCLOUD una plataforma de distribució d'àudio on els usuaris poden compartir els seus projectes i per últim, AUDACITY, que és l'editor d'àudio més difós, ja que es pot gravar àudios a temps reial, editar i també convertir formats, entre altres.
La ràdio és un mitjà de comunicació cada vegada més proper al públic infantil i juvenil. Existeixen emisores de ràdio que es retrasmiteixen infants i adolescents, com són Radio Disney, Radio Solidaria Amiga i Baby Radio,entre altres.
Per concloure el tema,citem les propostes educatives que ofereixen aquests mitjans de comunicació a l'escola. 

  • Fomentar la creativitat i la innovació. 
  • Introduir al docent  i desenvolupar-lo en les noves tecnologies.
  • Adquirir destresses per a la manipulació d'aquestos recursos.
  • Millorar la col.laboració i comunicació entre l'alumnat.

dijous, 4 de desembre del 2014

Benvinguts al Nadal!

Amb aquesta entrada donem la Benvinguda al Nadal, temps d'Amor, d'Esperanza, de Compartir...ya comencem amb projectes i compres per a disfrutar el Nadal, però el més important, és recordar i ensenyar-li als més xicotets de la casa, que el sentit del Nadal, i tot el significat que eixe esdeveniment té en la família, la unió, la solidaritat , la lluita per viure de la millor manera, sense fer el mal als altres, així que a banda dels adorns i les targetes nadalenques que us hem preparat, preocupem-nos per COMPARTIR... I així passarem un FELIÇ NADAL!!!"



   





Si voleu fer aquestes magnifiques postals, soles heu de clickar en aquestos enllacos Loonapix i Pizap 

dilluns, 1 de desembre del 2014

Tema 17. El programari lliure aplicat a l'educació. Les politiques del programari lliure. Lliurex


En la sesió de dijous, les nostres companyes van explicar el programari Lliurex (gratuit) que és un bon recurs per a col·legis que no podem pagar un altre sistema operatiu com és Ubuntu o Windows entre altres, i volen que els seus alumnes experiment. A més, hem de dir que aquest programari el crea la Generalitat Valenciana.

Lliurex és un sistema operatiu, es a dir, el conjunt de programes que gestiona els recursos físics de l'ordinador i provee de servicis bàsics als programes d'aplicacions que respecta la llibertat dels usuaris i de la comunitat. Al tractar-se d'un Sofware lliure, ha de complir quatre condicions:
- Llibertat d'usar el programa amb qualsevol propòsit.
- La llibertat d'estudiar com funciona el programa i modificar-lo, adaptant-lo a les teues necessitats.
- La llibertat de millorar el programa i fer públiques eixes millores als altres, de mode que tota la comunitat és beneficie.
-Les llibertats 1 i 3 requereixen accés al codi font perquè estudiar i modificar software sense el seu codi font és molt poc viable.

Per a obtindre més informació, ús deixem el enllaç de la pàgina principal de LLiurex