dimarts, 9 de desembre del 2014

Tema 11. Utilització Educativa del So, els PODSCAST, la Música i la Ràdio.


Aquest tema tractat pels nostres companyes està enfocat a la pràctica educativa, perquè com tots sabem les noves tecnologies han revolucionat la societat i també fins i tot les nostres aules.
 La necessitat de comunicar-nos implica l'existència de nous recursos com són els que aquest tema cita ( So, PODSCAST, Música i la Ràdio).
En primer lloc, anem a parlar del PODSCAST, que consisteix en la distribució d'arxius multimèdia, normalment  d'àudio i video, als que és pot incloure text mitjançant un sistema de redifusió (RSS). En aquest recurs podem trobar els Itunes i el Juice amb els quals és pot importar,comprar,descarregar i organitzar continguts multimèdia i materials d'audio.

Les aplicacions que existeixen per descargar música son SPOTIFY per a la reproducció de música via streaming, SOUNDCLOUD una plataforma de distribució d'àudio on els usuaris poden compartir els seus projectes i per últim, AUDACITY, que és l'editor d'àudio més difós, ja que es pot gravar àudios a temps reial, editar i també convertir formats, entre altres.
La ràdio és un mitjà de comunicació cada vegada més proper al públic infantil i juvenil. Existeixen emisores de ràdio que es retrasmiteixen infants i adolescents, com són Radio Disney, Radio Solidaria Amiga i Baby Radio,entre altres.
Per concloure el tema,citem les propostes educatives que ofereixen aquests mitjans de comunicació a l'escola. 

  • Fomentar la creativitat i la innovació. 
  • Introduir al docent  i desenvolupar-lo en les noves tecnologies.
  • Adquirir destresses per a la manipulació d'aquestos recursos.
  • Millorar la col.laboració i comunicació entre l'alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada