dimecres, 5 de novembre del 2014

TEMA 9. La competència digital per a l'alumnat d'educació infantil



Les competències relacionades amb l'ús de les TIC, tant per al professorat com per a l'alumnat és el mateix que requereixen tots els ciutadans, a més de les específiques derivades de les TIC en la llavor professional per a millorar els processos d'ensenyament i aprenentatge.
Un avantatge que les TIC ofereixen a l'educació és la capacitat per a solucionar problemes com la falta de motivació de l'alumnat. A més, pot temptar als docents a incorporar-se a les aules sense una reflexió de la funcionalitat i la metodologia.
La rendibilitat de les TIC depén d’una correcta utilització, per tant és necessari que els docents també tinguen una certa competència digital.
La competència digital deu ser part de la formació inicial dels docents  i de la formació permanent, proporcionant-los la preparació necessària per millorar al llarg de la seues carreres i oferir-los les eines i recolzar el que necessiten per a fer el seu treball bé.
Per a concloure, dir que la competencia digital ha de ser una prioritat en les estratégies d'aprenentatge, ja que les TIC s'han convertit en un element cada vegada més important per a l'oci, l'aprenentatge i el treball en tots els ambits. L'inclusió en el currículum oficial evita que siga una facultat d'uns pocs  estudiants i es convertisca en un element que puga assolir-se per tothom, al finalitzar l'escolarització obligatoria.


.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada