dijous, 27 de novembre del 2014

Tema 15 Internet com a mitjà d'informació, comunicació i aprenentatge.

Què és internet? Com molt bé van explicar les meues companyes Internet és el resultat de l'interconexió de milers de xarxes d'ordinadors distribuïts pel món, mitjançant un protocol de comunicacions, creant una xarxa virtual de recursos i serveis.

La historia d'internet és molt jove, va començar en l'any 1968 amb la primera conexió entre dos ordinadors fins al dia d'avui amb la Web 3.0 o web semàntica, on les dades es connecten, processen, emmagatzemen i administren de manera més eficient.
Hi han multituds d'avantatges que ens ofereix internet però a la vegada també te inconvenients, vaig a citar uns quants; avantatges: diversa informació, iniciativa, interés i motivació... i inconvenients: pots trobar informació falsa,continguts inadequats,crear distracció i adicció al usuari.

Internet per a la recerca d'informació és una gran biblioteca virtual, però molt important saber bé quina és l'informació que seleccionem i com l'utilitzem a l'aula. Existeixen portals educatius on es pot triar informació segura com el XTEC (portal educatiu de Catalunya), CECE.GVA (portal educatiu de la Comunitat Valenciana) ... A més, internet per a recurs comunicatiu  és l'estrel.la a dia de avui, hi han una quantitat molt gran de apps per a comunicar-se amb altres usuaris, mitjançant correus, missatgeria instantanea, grups de noticies, videocomunicació, etc.
Internet com a recurs per a l'aprenenatge és un nou paradigma que amb fluidesa trenca amb els esquemes tradicionals i mostrant un aprenentatge més motivador tant per als xiquets com per als mestres, i a més, proporciona el treball en equip.
Les possibilitats educatives que proporciona internet per a l'educació infantil es preparar unitats didàctiques i aprendre de manera llamativa i motivadora.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada