dimecres, 26 de novembre del 2014

Tema 7. La informàtica i els multimèdia: la seua utilització en Educació Infantil

Va ser un tema explicat per les nostres comanyes que ens parla principalment dels multimèdia i com utilitzar-los a l'aula.

Els multimèdia són uns sistemes que utilitzen més d'un mitja al mateix temps per a donar la informació, aquestos són: el text, la imatge, l'animació, el video i el só. 
Dintre dels multimèdia hem de diferenciar dues tipologies, una és la de mercat (ja está fet) i l'altra la pròpia(el fa la persona propietaria com el seu propi nom indica). Un bón exemple en la tipologia de mercat és "el cas de Gerard" i en la pròpia es el creat per les nostres companyes "el petit Hermes". 
Per a fer un multimèdia hem de seguir unes pautes en ordre. La primera és el disseny, després la producció ,seguida de la posproducció i per últim l'evaluació i si aquesta dona bons resultats la publiquem (pas final). En tot el procés cal tindre en compte uns criteris i dimensions com són els continguts, claretat, cost econòmic, facilitat en el manèig, organització interna i interactivitat entre altres.
Cal tindre en compte que per a utilitzar els multimèdia a l'aula abans hem de controlar totes les variables que formen part de l'acció educativa, conéixer i concretar les claus organitzatives, formatives i metodològiques, com podem integrar l'ordinador i els multimèdia, quins objectius perseguim i quins continguts volem treballar. Quan totes aquestes són controlades, el mestre ha de tindre en compte tres nivells, el organitzatiu, el formatiu i el metodològic.

D'un altra banda, quan anem a seleccionar el material informàtic cal tindre en compte els aspectes previs a nivell educatiu de presentació de programa i d'originalitat, l'adequació tècnica al disseny d'interfície i com els aspectes previs a nivell educatiu, un altre aspecte a tindre en compte és  l' adequació didàctica on prestem atenció als objectius d'aprenentatge, continguts d'aprenentatge, motivació entre altres i per últim, l'avaluació global on evaluarem l'ús del programa, llenguatge i construccions gramaticals.

Com he dit abans aquest tema ha sigut expossat per les nostres companyes i aci hem fet un breu resum. 

Gràcies per llegir-nos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada