dimecres, 19 de novembre del 2014

Tema 3. Les TIC i la inclusió educativa

A l'exposició que van fer els companys ens explicaren el tema de la inclusió educativa, la rellevància de les TIC en aquesta inclusió, així com dels recursos per a xiquets amb dificultats d'aprenentatge i d'altres possibilitats educatives.
D'una banda, van dir-nos respecte a la relllevància de les TIC que aquestes ajuden a donar respostes a les necessitats educatives afavorint la inclusió social.Les TIC milloren l'autoconcepte, la comunicació de mestres i alumnes i ajuden a superar els límits cognitius dels alumnes.
D'altra banda van parlar que la tecnologia educativa inclusiva i interactiva hauria de ser ètica, participativa, adaptable, sostenible, segura i accessible, entre d'altres.
A més a més, pel que fa a l'accés hi ha dos tipus principals: l'internet i els ordinadors. S'han de tenir en compte les barreres d'accés per a alumnes amb N.E.E que poden dificultar l'aprenentatge, tot i això existeixen remeis estudiats per a millorar el problemes d'aquest alumnat (teclats adaptats, catàlegs de l'ONCE, ONDA EDUCA...).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada